Vinter 2024

Välkommen

På Technichus Science Center har vi spännande utställningar och interaktiva upplevelser för stora och små. Vi vill att vår utställningsmiljö ska locka till upptäckarglädje och nyfikenhet. Här finns tid för att utforska och fascineras av naturvetenskap och teknik genom lek och utmaningar.

Testa våra VR-glasögon, ta en tur i vår 12 meter långa friktionskana, utmana någon i Mindball, testa att manövrera en grävmaskin, lös kluriga problem i vår kulbana, fascineras av rymden, fånga rubiner på vår klättervägg och lär dig mer om allt möjligt i våra utställningar med olika teman.

Technichus Science Center

Här hittar du allt inför ditt besök. Varmt välkommen!
Boka kalas i Kalaslabbet!

Technichus är det perfekta stället att ha sitt födelsedagskalas på, här finns aktiviteter för alla nyfikna barn med upptäckarglädje! I Kalaslabbet tar ni på er kemirockar och skyddsglasögon och experimenterar fram era egna smaker på födelsedagsfikat! Glassbomben bygger ni av strössel ur provrör och sås ur sprutor, och av olika sorters saft blandar ni fram den perfekta mätglasdrycken. Barnen älskar det!

Technichus Science Center

Helgens bästa!

Under helgerna serverar vi barnvänlig lunchbuffé mellan 11.00-14.00. Buffén innehåller tacos med tillbehör samt pannkaka med sylt och grädde. Det finns även mackor, glass, fika samt varma och kalla drycker. Café Galaxen har öppet enligt våra öppettider.